E-kirjan opit luku luvulta

Oppituntien missio on opettaa sut näkemään vaiheen merkitys koko vallmennusjaksoon sekä siinä onnistumiseen. Lue kirjaa ei pelkästään lukiaksesi vaan oppiaksesi, miten pääset eroon tupakasta.

LUKU I - ON TULLUT AIKA YMMÄRTÄÄ, MITÄ TUPAKOIMINEN ON

TUPAKOINNIN MYSTISYYS

Miten ihminen maistettuaan tupakkaa saattaa jäädä sen koukkuun? Miten riippuvuus syntyy ja rakentuu ja miten lähes heroiinin tasoinen riippuvuus on voitettavissa?

TUPAKKA-ASKISI HINTA ON YLI 200 EUROA!

Nikotiiniriippuuvuus saa hyvänkin matikkapään laskemaan tupakka-askin hinnaksi alle kymmenen euroa. Ei sellaista askin hintaa ole olemassakaan. Oikein laskettuna on vain parikympin ja kahdensadan euron väliltä. Paljonko sun röökisi maksaa? Näin lasket oikein tupakkakustannuksesi nyt ja saat pontta lopetuspäätöksellesi.

TUPAKKASAIRAUKSIEN YMMÄRTÄMINEN JA HAVAHTUMINEN

Tupakoinnin riskitekijät ja tupakkasairauksien ymmärtäminen on ehdoton edellytys, jos mielit eroon tupakasta. Vähättely asiasta ei auta (tai jopa riippuvuuden kieltäminen). Havahtuminen nikotiiniriippuvuuden koko merkitykseen sun elämässä, aloittaa halun tupakoinnin lopettamiselle.

TUPAKOIVA KYVÄÄ KUOLEMAA YMPÄRILLEEN

Yks suurimmista nikotiiniriippuvuuden mekanismeista on tupakoivan itsekkyys. Mielihalun hetkellä unohtuu kaikki muu ympäriltä. Lukemalla ymmärrät, miksi sua kummastellaan ja katsotaan sivuun.

LUKU II - MIKSI TUPAKASTA ON VAIKEA PÄÄSTÄ EROON?

TUPAKOIVA EI USEIN EDES TIEDÄ MIKSI TUPAKOI

Jos mielit eroon tupakasta, aloita kysymällä itseltäsi: "Miksi tupakoin?". Yritä vastata itselles niin uskottavasti, että kehtaat esittää sen myös naapurillesi ja ystävillesi. Huomaat, että tupakointi ei ole syy jollekin asialle vaan se on seurausta jostain toisesta asiasta.

VÄÄRÄT USKOMUKSET YLLÄPITÄVÄT TUPAKOINTIA

Tupakointia ylläpitää väärät uskomuksen tupakasta ja ihmisen pelot. Nämä puolestaan syntyvät ihmisen aivojen limbisessä järjestelmässä. Päästäksesi eroon tupakasta, tulee sun ekaks erottaa väärät uskomukset vääriksi. Tupakoitsija korjaa tupakalla tunnetilojaan (vieroitustaan), jotka aikaansaadaan edelliselle tupakalla ja sitä edellisellä (tupakan mitta eli kierto ihmisen keskushermostossa ja kehossa).

RETKAHDUS ON VAADITTUA ITEROINTIA EROON TUPAKASTA

Toistamalla alati samoja virheitä tupakoinnin lopetusyrityksissään, ei yksinkertaisesti opi mitään vaan ainoastaan vahvistaa uskoaan sille, että lopettaminen on vaikeaa. Jos samalla toistat ajatuksissasi epäonnistumisen mahdollisuutta, kiihdytät henkisesti vieroituksen oireita, jotka lopulta johtaa luovuttamiseen. Tämä on tapahtumaketju, josta sun tulee poisoppia.

TUPAKKARIIPPUVAISEN NYKYHOIVA SUOMESSA

Tupakoinnin lopetusta yrittävistä 95 % epäonnistuu yrityksessään eroon tupakasta. Nykyhoivalla ei ole sulle tarjota muuta keinoja lopetusyritykseesi kuin tiedonetsintä netistä, kallis lääkehoito eli mielihalun alentajat vieroituksen vähennykseen ja nikotiinikorvikkeet. Lue, miksi ne ovat tehottomat ja kalliit keinot lopetuksessa ja eivät yksistään auta sua eroon tupakasta.

TOP 10 VÄÄRÄÄ USKOMUSTA TUPAKASTA

Opit aivojen välittäjäaineiden dopamiinin ja serotoniinin tarpeiden tyydyttäminen tupakalla. Listasin sulle tutuimmat päivittäiset tuntemukset.

LUKU III - RIIPPUVUUDEN MEKANISMIT

MIKÄ AIHEUTTAA RIIPPUVUUDEN?

Riippuvuuden syntyminen on yksilöllistä, ja se voi tapahtua jo kohdussa. Riippuvuudessa merkityksellisintä on henkinen riippuvuus ja sen voittaminen. Fyysinen riippuvuus on vähäistä, ymmärrät sen kun omaat valmiuden voittaa henkinen riippuvuus.

MIND TRAP LOOP BOOSTED BY THE NICOTINE

Heti, kun ymmärrät tupakan kierron elimistössäsi, alat oivaltaan paremmin tupakoivan tarvetta ja tapaa tupakoida. Lue, mitä tapahtuu tumpattuasi välittömästi ja viipeellä, sekä mikä panee sut sytyttään seuraavan röökisi. Opit, miksi nikotiinikorvikkeet eivät ole oikea keino eroon tupakasta.

LUKU IV - MITEN ET PÄÄSE EROON TUPAKASTA

MIKSI EPÄONNISTUN YRITYKSISSÄNI EROON TUPAKASTA

Epäonnistumisen taustalta löytyy poikkeuksetta neljä syytä: suunnitelman puutteellisuus, asenteen riittämättömyys, kyky torjua mielihalutunteita ja ypöyksin yrittäminen. Lähes poikkeuksetta jokaiselta kaikki neljä ja jokaikinen yrityskerta.

TAHDONVOIMALLA JA ITSEKURILLA YRITTÄMINEN

Tahdonvoimalla tupakasta eroon on ajateltu olevan yhtä kuin asenne lopetettaessa, harmi! Se on nimittäin aikas kaukana oikeasta asenteesta. Tahdonvoimalla tupakasta irti yrittävä ohjaa aivojaan ajattelemaan entistä enemmän ja kaiken aikaa tupakkaa, joka kasvattaa vieroitusta. Onnistuakseen pysymällä erossa tupakasta muutaman päivän, tupakkaa tulisi ajatella mahdollisimman vähän.

VÄHENTÄMINEN LOPETTAMISEN SIJAAN

Vähentäminen on suotavaa, mielihalun hetkellä jokainen tupakaton valinta on pienehkö voitto. Vähentämällä asteittain kohti täyssavuttomuutta ei puolestaan hevin onnistu. Pidentämällä tupakoinnin sykliä lisäät vieroitusta. Teet päivistäsi kurjempia kuin tupakoidessasi, tupakattomuus tekee susta rauhattomamman ja ärtyneen.

Vähentällä asteittain hamaan loppuun, tulee ottaa runsaasti aikaperspektiiviä, useita useita kuukausia.

RIITTÄMÄTÖN YMMÄRRYS, ASENNE JA MOTIVAATIO

Onnistumiseen vaaditaan syiden kuntoonsaattaminen. Mitä tarkoitetaan hyvällä suunnitelmalla lopettaa, miten asenne muokataan lopetuspäätökseen ja lopetusyritykseen, siis miten motivaation synnytetään.

NIKOTIINIKORVIKKEET JA KORVAAVAT LÄÄKKEET

Nikotiinikorvikkeet ovat tehoton keino eroon tupakasta ja samalla tehokas keino opettaa aivot vaatimaan dopamiinia, jota saa korivketuotteista. Näin valetupakkateollisuus opettaa sun aivot pysymään high ja mömmöissä...näin he voittavat kilpailijansa eli tupakkateollisuuden. Laki helpottaa siirtymää, kun julkisilla paikoilla rajataan tupakointia.

Korvaavat lääkkeet ovat mielihalun alentajia. Yli kymmenen tupakkaa päivässä tupakoivalle ei pari tablettia päivässä riitä vähentämään vieroitusta, sitä korjataan "välitupakoin" osa kärvistelee ilman, ja rahaa palaa tuplasti.

LUKU V - MITEN PÄÄSET EROON TUPAKASTA

AIVOSI OVAT AVAIN EROON TUPAKASTA

Tupakoiva tupakoi tiedostamattoman mielensä vuoksi, lähinnä kahdesta syystä. Ei osata erottaa mielihalun tunnetta ja tarvetta toisistaan sekä se, että ajatukset ohjaavat tupakoivaa ajattelun sijaan. Riippumatta siitä, kuinka fiksu olet, syy tupakoimiseen on ajattelemattomuudessa.

TUPAKAN HAITTOJEN ANALYSOINTI OBJEKTIIVISESTI

Tupakoitsija sanoo, et tiedän taatusti tupakoinnin haitat. Lukemalla tiedät, että oletin tietäväsi. Vasta luettuasi tiedät, mutta sekään ei ole olennaista. Olennaista on se, mitä päätät tehdä sen jälkeen, kun ymmärrät mihin nikotiiniriippuvuus johtaa. Sen jälkeen, kun osaat mudostaa itsestäsi unelmakuvan kasikymppisenä.

TIETOISUUSTAIDOT AVUKSI TUPAKOINNIN LOPETTAMISESSA

Tietoisuustaitoja eli mindfulnessia hyödynnetään lähes kaikessa valmennuksessa nykypäivänä. Menetelmässä V8-metodi eroon tupakasta ne ovat varsin suuressa roolissa juuri keskeisimmässä hetkessä, jolloin torjutaan mielihalutunteita. Oppimalla Tietoisen minuutin taidon, opit torjumaan tarpeen tupakoida ohjaamalla ajatuksen muuhun toimintaan kuin tupakointi.

TOP 10 ERINOMAISTA AJANKOHTAA LOPETTAA TUPAKOIMINEN

Aina on hyvä lopettaa tupakoiminen, mutta on olemassa joitain hetkiä, jotka ovat tavallista hetkeä paremmat päätöksenteon vahvistamiselle. Listasin ne topkympiksi. Toivottavasti listalta löytyy edes yksi, jota voisit hyödyntää omassa päätöksenteossasi.

OMIEN ARVOJEN ARVOTTAMINEN

Jos koet, että tupakoiminen ja omat arvosi ovat ristiriidassa, sun tulee pohtia sun arvosi uusiksi. Koskas muuten "up-deittaist" arvoisi viimeksi? Kaikille se on hyväksi, mutta irti tupakasta aikoville se on must.

ASENTEEN MUUTOS JA MOTIVAATION MERKITYS

Asenteella ei tarkoiteta tahdonvoimaa vaan tietoja ja taitoja, jotka yhdessä mahdollistaa perustan päätökselle lopettaa ja keinot, migten lopettaa. Kaikki tekeminen puolestaan synnyttää sun motivaation onnistua ja aikaansaa toivotun tuloksen.

TUPAKOINNIN LOPETTAMINEN ON PROSESSI EROON TUPAKASTA

Tupakoinnin lopettaminen tulee nähdä ja kokea prosessina eroon tupakasta. Prosessissa on lukuisia vaiheita jo ennen lopetuspäätöstä, sen jälkeen ennen aloitusta, sekä lisää lopetuksen aikana ja jälkeen, jotta takuulla varmistaa savuttomuuden loppuelämäkseen. Aloita tutustumalla prosessin eri vaiheisiin, jotta saat kuvan siitä, mitä onnistunut lopettaminen vähintäänkin vaatii sulta.

LUKU VI - PROSESSI EROON TUPAKASTA

TUPAKOINTI ON AJATUSPROSESSEJA SKRIPTISTÄ SKEEMAAN

Toin aikaisemmin esiin, että tupakoit tiedostamattoman mielesi vuoksi. Tekemistäsi ohjaa ajatuksesi. Mielihalutunne tupakkaan on ajatus, joka johtaa toiseen ajatukseen, välittömään "tarpeeseen" tupakoida. Jos haluat eroon tupakasta, tulee sun erottaa halu ja tarve toisistaan, Sen jälkeen sulla tulee olla kyky torjua ne.

TIETOISELLA MINUUTILLA JA MUUTOSOHJUREILLA EROON TUPAKASTA

Opittuasi päivittäin toistuvat skriptisi (mielihalutunteet), tulee sun opetella niille toimintamallit torjua ne. Luot itsellesi Muutosohjurit, joita hyödynnät torjunnassa. Jotakuinkin puolet torjunnoista on mahdollista saavuttaa pelkän ajattelun keinoin Tietoisella minuutilla, jäljellejääviin tarvitset ohjureitasi. Näillä opeilla torjut jatkossa myös monia muitakin mielihalujasi kuin tupakka.

SKRIPTIEN TUNNISTAMINEN MIELIHALUPÄIVÄKIRJAN AVULLA

Halu ja tarve opitaan tunnistamaan ylläpitämällä Mielihalupäiväkirjaa, kirjaamalla ylös mielialasi ennen ja jälkeen tupakan sekä tuntemukset tupakkaan tupakoinnin aikana. Opettelet tupakoimaan päästäksesi eroon tupakasta. Mikä paradoksi!

LUKU VII - MENETELMÄ EROON TUPAKASTA

MENETELMÄN SISÄLLÖSTÄ JA RAKENTEESTA

Verkkokurssinvalmennuksessa sun ei tarvitse pähkiä hyvää lopetussuunnitelmaa itselles, eikä johtaa ja valvoa sen läpivientiä. Se on rakennettu sisään kurssin kronologiaan. Omalla kognigtiivisella oppimisellasi rakennat riittävän asenteen eroon tupakasta, vaiheittainen eteneminen synnyttää motivaatiosi tappiin. Hetkeäkään sun eri tartte yrittää yksin.

VOIMISTUTTAVAT LOPPUSANAT

"Iloiset hyvästit tupakalle!" on lukumatka, joka antaa sulle riittävät eväät eroon tupakasta. Jos milloinkaan niin nyt eritoten, lukeminen kannattaa. Tupakka-askin hinnalla voit muuttaa elämäsi suunnan, tehdä kvanttiloikan.

V8-METODIN VAIHEET

V8-metodissa on nimensä mukaisesti kahdeksan eri vaihetta, joista eka on Kurssiorientaatio ja vika on valmennuksen jälkeinen aika, jossa pohditaan "mites jatkettais" sun elämääs savuttomana. Kussakin vaiheessa suoritat pohdintoja ja tehtäviä ja vaiheen tarkoitus on johdattaa sut vain seuraavaan vaiheeseen.

Ajatuksinesi, että tulisko lopettaa, et ole vielä matkalla eroon tupakasta. Se on vatulointia! Ajatukset tulee saattaa käytäntöön, tekemiseen, joka tapahtuu ajattelun keinoin. Vasta se on etenemistä kohti tavoitetta. Se on osa tarvittava palanen asennettasi, joka tulee myöhemmin matkalla synnyttään sun motivaation eroon tupakasta.

E book cover

Lue, miksi tarvitset ajattelua onnistuaksesi tupakoinnin lopetuksessa.

"Ota ratkaiseva askel eroon tupakasta!"

Tilaa "Iloiset hyvästit tupakalle!". Luettuasi olet varmempi päätöksestäsi lopettaa kuin ikinä aiemmin. Lukemalla valaistut.

9,90 €

Saat investointisi takaisin täysmääräisesti tilatessasi menetelmän eroon tupakasta lähettämällä digikuitin tilausnumeron minulle osoitteeseen palaute@tietoinenmina.fi. Kun jätät palautteesi kirjasta, saat siitäkin rahanarvoisen edun. Jään odottelemaan ekaa liikettäsi, tee se taiten! Tarjoukseni löydät sivuston etusivun linkistä.

Tilaa verkkokaupasta!

Näin saat e-kirjan veloituksetta! Se on toinen eduistasi - Diili #1

Kyllä! Haluan vihdoinkin eroon tupakasta.

Haluan tarjouksen e-kirjan "Iloiset hyvästit tupakalle!" ja menetelmän V8-metodi eroon tupakasta

Lähetä tarjous!
Own picture

Moi, olen Jouko Tapio Tikka...toivottavasti pian uusi valmentajasi!

Totta maar ihmisen on tultava näkyväksi kokiessaan et on selkeä syy sille. Olen iteroinut itseni eroon tupakasta, kirjoittanut kokemukseni kirjaksi ja luonut menetelmän eroon tupakasta. Tämä on vaatinut multa valtavasti tietoa neuropsykologiasta ymmärtääkseni nikotiiniriippuvuuden mekanismeja. Ymmärtää siis ihmisen aivoja: tupakan välittömiä ja pitkäkestoisia vaikutuksia säännöllisesti tupakoivan keskushermostoon ja kehoon.

Tulin oivaltaneeksi syyt aikaisempaan tapatupakointiini ja käyttäytymistäni erilaisissa tilanteissa sekä syyt aikaisempiin epäonnistumisiini yrittäessäni lopettaa tupakoinnin. Viimeinen läpimurto menetelmäni syntyyn sain tietoisuustaidoista (mindfulness), jota olen harjoittanut jo useamman vuoden. Syntyi keino torjua tupakan mielihalutunteet tiedostamalla etukäteen milloin ne syntyy, ja miten tilanteessa tulee toimia.

Sun ei tartte kulkea samaa polkua kuin minä: lukea yli 50 kirjaa ihmisen aivoista ja harrastaa mindfulnessia. Valmennan sut eroon tupakasta alle kuukaudessa. Tämä on lupaukseni, menetelmääni saat 100 % täystakuuni.

Nyt on sun vuorosi toimia!

 

P.S. Muista tutustua linkistä lähes corleonemaiseen tarjoukseeni.

Klikkaa lukeaksesi verkkovalmennuksen edut & hyödyt